Flere resulteter finnes under oppskriften
1 hvitløksfedd til bollen
300-400 g reker med skall
1 stort hode vanlig hodesalat
1-2 ss hakket dill
2-3 ss finhakket gressløk
1 liten boks aspargestopper (160 g)
150 g frisk sjampinjong i skiver
3 kokte egg i båter
3-4 små tomater i båter
Dressing:
1/8 g safran
1-2 ss presset sitron
1/3 ts italiensk salatkrydder
1/3 ts knust estragon
5 ss olje
Gni inn salatbollen med et overskåret hvitløksfedd. Dette gir en passe lett hvitløksaroma.
Skrell rekene og ha dem i bollen sammen med fine, friske salatblader i biter, dill, gressløk, godt avrente aspargestopper og alt det øvrige.
Bland safranen med noen ss kokende vann for at den skal løse seg opp. Tilsett presset sitron, italiensk salatkrydder, estragon og olje, og smak til dressingen. Hell den over salaten. Server med nystekt eller ristet brød til.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse