Flere resulteter finnes under oppskriften
750 g reker med skall
4 porsjoner ris
1 gul løk
1 paprika
200 g friske sjampinjonger
2 ss smør
2 pressede hvitløkfedd
2 krm smuldret tørket rosmarin
1 boks knuste tomater
1-3 ss sterk chilisaus
1 ss sitronsaft
1 ½ dl kremfløte
salt
noen dråper tabasco
2 ss hakket persille
Rens rekene. Kok risen etter anvisningen på pakken. Imens finhakkes løken, paprikaen strimles, sjampinjongene skives og alt freses noen minutter i smør sammen med hvitløk og rosmarin.
Bruk gjerne en teflonbelagt traktørpanne eller gryte. Ha i tomater, chilisaus og sitronsaft. Kok i ca 10 minutter. Hell i fløten og la sausen koke noe inn.
Legg i rekene og varm opp igjen. Smak til med litt salt og tabasco. Rør inn persillen. Server med kokt ris og en enkel grønn salat.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse