Flere resulteter finnes under oppskriften
1,2 kg reker med skall
3/4 dl grønnsakolje
40 g hvetemel
175 g finhakket løk
50 g hakket paprika
50 g hakket selleri
1 fedd presset hvitløk
1,2 dl tørr hvitvin
25 g smør eller margarin
25 g hakket frisk persille
15 g finhakket gressløk
salt
tabascosaus
Rens rekene. Legg dem i en bolle, dekk til og settes kjølig.
Legg hoder og skall i en stor kjele med 7,5 dl vann. Kok opp, legg på lokk og la det trekke 15 minutter. Sil kraften, og mål opp 3,5 dl av den.
Lag kajunjevning (roux) ved å varme olje i en tykkbunnet jern- eller stålpanne.
Når oljen er varm, ha i litt mel om gangen, og rør med en flat tresleiv til jevningen er glatt.
La jevningen putre på middels varme i 25-40 minutter mens du rører, til den har fått passe farge. Den vil først bli beige, deretter brunlig for så å bli nesten rødbrun. Når den har samme farge som peanøttsmør, ta pannen av platen og bland straks inn løk, paprika og selleri. Fortsett å røre for å unngå at den blir mørk.
Sett pannen på platen på svak varme. Ha i hvitløk, og la det putre i 1-2 minutter under stadig omrøring. Hell i kraften, og rør kraftig med en stålvisp. Visp så inn hvitvinen.
Kok opp og la det syde i 3-4 minutter til sausen tykner. Trekk pannen av platen.
Smelt smør eller margarin i en stor tykkbunnet kjele. Ha i rekene og la det surre i 2-3 minutter. Ha i persille og gressløk og rør godt.
Hell over sausen og bland godt. Smak til med salt og tabasco. La det syde i 3-4 minutter. Serveres rykende varm på en seng av ris. Pynt med reker og persille.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse