Flere resulteter finnes under oppskriften
120 g hvetemel (2 dl)
100 g smør eller margarin
1/2 dl vann
Fyll:
1 boks reker, ca 200 g
2 egg
2 dl fløte
salt
pepper
2 ss hakket dill
Hakk smør og mel til paideigen, eller smuldre smør og mel, tilsett vann, og arbeid deigen raskt sammen. Legg den til avkjøling ca 1 time.
Kjevle ut deigen og kle bunn og sider i en paiform. Prikk bunnen med en gaffel, sett formen i ovnen ved 225 C i ca 15 minutter.
Sil rekene. Pisk egg og fløte sammen med krydderet, tilsett reker og dill. Fyll paiskallet med blandingen.
Sett paien i ovnen ved 200 C i 25 minutter til fyllet er stivnet.
Server lunken pariserloff og smør til. Grønnsalat.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse