Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g store reker
1 slangeagurk
1 romanosalat
ca 3 cm friske ingefær
1 lime
2 ss olivenolje
frisk mynte
grovt havsalt
Rens rekene. Skyll agurken og skrap av skallet. Skjær agurken i tynne skiver.
Skyll salaten og riv bladene i mindre stykker. Skrell og riv ingefæren fint.
Bland ingefær, limesaft og olje i en salatbolle, tilsett hakket mynte, og bland inn agurkskivene og rekene.
Fordel salatbladene på porsjonstallerkener, og legg salaten over. Kvern over litt grovt havsalt og pynt med mynteblad.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse