Flere resulteter finnes under oppskriften
120 g langkornet ris ( 1 1/2 dl)
salt
3 dl vann
2 bokser reker á 100 g
2 egg
smør eller margarin til fatet
1 dl reven ost (sveitsertype)
Grateng:
100 g sjampinjong
2 ss smør eller margarin
1 ts karri
3 ss hakket løk
2 ss hakkede epler
3 ss hvetemel
3 dl melk
2 dl fløte
salt
pepper
Kok ris i lettsaltet vann, under lokk over svak varme i ca 20 minutter.
Hardkok egg 8-10 minutter, avkjøl i kaldt vann, skrell dem og skjær dem i båter. Sil rekene, finhakk sjampinjongen.
Smelt smør og karri i gratengen, legg i løk og fres den til den blir myk, tilsett eplehakket. Dryss mel over, tilsett melk og fløte, rør godt om. Smak til med krydder. Bland inn sjampinjongen.
Smør et ildfast fat og legg risen ut over bunnen. Legg på eggebåter og reker. Hell gratengen over og dryss på ost.
Gratiner ved 250 C i ca 5 minutter eller til gratengen er lyst gyllen.
Ovnsvarme kuvertrundstykker er et godt følge.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse