Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ½ dl langkornet ris
vann
salt
500 g reker med skall eller ca 150 g rensede
50 g margarin eller smør
1 ts karri
1 dl hakket dill
Kok risen etter anvisning på emballasjen. Rens rekene. Smelt fettet i et kokekar eller stekepanne. Bland i karri og klippet dill. Legg i rekene og vend dem i fettet til de blir gjennomvarme.
Fordel den kokte, varme risen i porsjonsskåler eller i en stor bolle. Hell i rekene med karrismøret ved servering, gjerne ved bordet. Rør om så rekene blandes med risen.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse