Flere resulteter finnes under oppskriften
4 ss gulrot i små terninger
2 ss hakket løk
3 ss hakket persille
smør
1 kg hele reker med skall
1 dl hvitvin
salt
pepper
1 l fiskekraft
1 dl risengryn
80 g rekesmør
2 ss kremfløte
Fres grønnsakene i smør. Ca 120 g reker vaskes og blandes med grønnsakene.
Tilsett hvitvinen, salt, pepper og 1 1/4 dl fiskekraft. Kok i ca 10 minutter.
Risengrynen kokes for seg i 3/4 l fiskekraft i ca 20 minutter.
Rens resten av rekene. Rekeskallene knuses sammen med de kokte grønnsakene og rekene. Tilsett den kokte risen. Hell kraften over. Mos og sil.
Ha massen tilbake i kjelen, og tilsett fiskekraft til suppen har ønsket konsistens.
Like før servering tilsettes 80 g rekesmør (smør og rekeskall som er frest, kokt, silt og avkjølt) og 2 ss kremfløte.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse