Flere resulteter finnes under oppskriften
4 ss oliven- eller maisolje
1 rød paprika uten frø, hakket
2 store vårløk, hakkes
2 hakkede hvitløkfedd
450 g tomater, flådde, uten frø og hakket
4 ss hakket frisk koriander
litt hønsebuljong
450 g reker med skall, skrelles
salt
nykvernet svart pepper
frisk koriander til pynt
Varm oljen i en stekepanne og stek paprika, vårløk og hvitløk til paprikaen er myk. Tilsett tomatene og la det småkoke i ca 10 minutter til blandingen er tykk.
Ha i koriander og smak til med salt og pepper. Hvis sausen er svært tykk, kan den tynnes med hønsebuljong.
Ha rekene i og la dem bli varme. Vær forsiktig så ikke rekene koker, de blir lett seige. Server straks, gjerne med ris, og pyntet med frisk koriander.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse