Flere resulteter finnes under oppskriften
8 egg
200 g pillede reker
2 røde paprika
1 stor løk
1 dlolivenolje
1 ss nykvernet svart pepper
noen blader basilikum
kajennepepper
salt
Del paprikaen i to på langs, fjern stilkene og pensle skinnsidene med olje. Legg dem i ovn på 250 C eller under grillelementet til skinnet svartner, avkjøl dem litt og pill av skinnet. La stekeovnen stå på.
Skjær paprikakjøttet i strimler. Skjær løken i omtrent like store strimler. Ha olje i en stekepanne på svak varme og la løkstrimlene syde til de er myke. Tilsett paprikastrimlene og noen blader basilikum.
Pisk egget sammen med pepperet og litt salt. Hell dette over grønnsakene i stekepannen, fordel rekene oppå, dryss på litt kajennepepper og sett hele pannen inn i stekeovnen.
La den stå i ca 5 minutter. Pass på at tortillaen ikke blir gjennomstekt og tørr.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse