Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g rekeskall med hoder
2 ss olivenolje
2 fedd hvitløk
250 g smør
2 ss tomatpuré
1 ss paprikapulver
1 ts tørket rosmarin
1 l vann
La en kjele bli glovarm, tilsett olje, rekeskall, hvitløk og tomatpuré. Stek dette mens du rører til fuktigheten i skallene virker fordampet. Tilsett vann og kok i 15 minutter.
Bruk en hulløse til å flytte skallene over i en food processor, og kjør dem grundig med kniven, helt til de nærmest blirtil puré. Hell alt tilbake i kjelen. Smelt smøret i en liten kjele, bland inn krydderet og ha det også i kjelen. La det småkoke i 10 minutter. Sil smørkraften over i en passende form og avkjøl den i kjøleskap.
Når kraften er kald, vil smøret ligge som et lokk oppå vannet. Løft ut smøret og skrap det brunaktige rekemusset på undersiden. Skjær smøret i biter og frys det.
Passer godt til hvit saus og pastaretter.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse