Flere resulteter finnes under oppskriften
650 g store reker
1 ts salt
1-2 ts tørr sherry
1 ss maismel
100 g fersk asparges, kuttet i biter
6 ss olivenolje
½ ts sukker
4 ss vann
Rens rekene for skall, skjær et snitt i ryggen og ta ut den mørke strengen.
Kok asparges i saltet vann til den er myk, men sprø. Drypp av.
Rekene blandes med sherry, halvparten av melet og saltet. Varm opp oljen i pannen og ha rekene i til de er rosa. Ha i asparges, sukker, resten av saltet, som blandes.
Løs resten av melet i vannet som has i pannen. Rør mens det koker, til det tykner.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse