Flere resulteter finnes under oppskriften
Mousse:
3 dl pisket kreemfløte
2 ss crème fraiche
150 g pillede reker
2 ss konjakk
¼ ts nykvernet hvit pepper
1 ½ ts salt
4 blader gelatin
1 ss rogn av reker
Gelé:
3 dl tørr hvitvin
4-5 blader gelatin
6 små former eller en større
Urtevinaigrette:
3 ss crème fraiche
10 blader frisk basilikum, i hurtigmikser med 1 ss vegetabilsk olje
¼ ts salt
2 omdreininger hvit pepper
1 ss hvitvin
(forrett til 6 personer)
Bløt gelatinen i kaldt vann, smelt og rør den ut i romtemperert hvitvin. Kle formene innvendig med gelé. Ha knuste isbiter i en bolle kaldt vann, fyll formene opp med gelé (en av gangen) og hold den i vann til geleen er stivnet innerst mot formveggen, ca 2-3 millimeter. Hel resten av geleen ut og legg formene på rist. Settes i kjøleskapet.
De pillede rekene samt crème fraiche settes i kjøleskapet og kjøres deretter i hurtigmikseren til en jevn masse. Has i en bolle.
Fløten stivpiskes og blandes i massen sammen med rogn og resten av ingrediensene. Den bløte og smeltede gelatinen røres forsiktig i. Fyll massen opp i de ferdig glaserte formene og sett den kjølig til massen er stiv. Dypp formene i varmt vann før du velver ut.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse