Flere resulteter finnes under oppskriften
2 ss peanøttolje
2 hvitløksfedd, finhakket
1/2 løk i skiver
16 scampi
1/2 ts pepper
1-2 ts chiliolje
3 vårløk i biter
salat
Saus:
1 dl brunt sukker
1/2 dl fiskesaus
1 dl vann
Start med sausen. Ha sukker, fiskesaus og vann i en kjele. Gi blandingen et oppkok og la det småkoke til sukkeret er oppløst. Hold sausen varm.
Varm oljen i en wok. Fres hvitløk og løk gyllen. Ha i scampi, pepper, 2 ss av sausen og chilioljen. La blandingen surre i 2 minutter. Tilsett vårløk.
La blandingen surre videre i ca. 1/2 minutt.
Anrett scampiene på en seng av grønn salat og server med en gang.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse