Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g reker
1 ss karri
½ dl hakket persille
½ dl hakket dill
1 rød paprika i strimler
3 ss smør eller margarin
6 dl kokt ris (= 1 ½ dl ukokt)
Rens rekene. Legg dem i en stor bolle og strø karri mellom lagene. Ha på kryddergrønt, paprikastrimler og smøret i klatter.
Dekkes med nykokt varm ris straks før retten skal serveres. La smøret smelte og bland det hele ved bordet.
Serveres med bladsalat.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse