Flere resulteter finnes under oppskriften
3 egg, pisket (spar 1 ts eggehvite)
1 ts salt
1 ss finhakket vårløk
3-4 ss vegetabilsk olje
225 g rensede reker
2 ts maisenna rørt ut i litt vann
175 g erter
1 ss kinesisk risvin/tørr sherry
Pisk eggene sammen med en klype av saltet og litt av vårløken. Stek eggene forsiktig i litt olje i en wok over middels varme. Ta opp og spar eggerøren.
Varm oljen i en wok. Ha i ertene og fres dem under omrøring i 30 sekunder. Ha i vårløk og stek i 1 minutt til.
Bland rekene med litt salt, eggehviten og maisennajevningen. Fres raskt og rør blandingen i eggerøren sammen med resten av saltet og vinen/sherryen. Bland godt og server.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse