Flere resulteter finnes under oppskriften
300 g reker uten skall (ca 700 g med skall)
8 hvitløksfedder
1 liten chilipepper
2 dl god olivenolje
salt
svart pepper
Skjær hvitløksfeddene i tynne skiver og chilien i tynne ringer (fjern kjernen). Varm opp oljen i en panne med høye kanter. Ha i hvitløk og chili og la det frese til det tar litt farge. Tilsett rekene og la dem bli godt gjennomvarme. Ikke for lenge for da kan de bli seige. Smak til med salt og pepper. Fordeles i små porsjonsformer eller lignende. Ha godt brød til.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse