Flere resulteter finnes under oppskriften
1 selleristilk
3 vårløk
1 ss grovkornet, middels sterk sennep
3 ss hvitvinseddik
1 dl olivenolje
salt
1-2 ss hakket persille
nykvernet hvit pepper
en knivspiss kajennepepper
400 g rensede reker
Skyll selleri og vårløk. Dra av grove tråder på sellerien. Rens vårløken. Skjær selleri og vårløk i tynne skiver.
Pisk sammen sennep, eddik og olje i en bolle. Ha i persille, selleri og vårløk. Smak til med salt, rikelig med pepper og litt kajennepepper. Dressingen skal være litt pikant krydret.
Tørk rekene med kjøkkenpapir og vend dem i dressingen. Dekk til bollen og sett rekene til marinering i kjøleskapet i ca 2 timer.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse