Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg mellomstore reker, rå
1 løk, finhakket
3 ss vegetabilsk olje, eller peanøttolje
1 ts hvitløk, hakket
1 ts ingefær, hakket
1 rød chili uten frø, hakket
1 ss sitrongressrot, finhakket
1 ts koriander, malt
1 ts gurkemeie
1 ts rekepasta
4 dl kokosfløte
1 ts tamarindkonsentrat
2 ss fiskesaus
1 liten bunt frisk koriander
Skrell og rens rekene, men la haleskallet sitte på. Skjær et dypt snitt langs ryggen og fjern den sorte strengen. Press rekene flatt ut som en slags rekekotelett.
Fres den hakkede løken til den er blitt mørkebrun i fargen. Løk, hvitløk, ingefær, chili og sitrongress kjøres i en hurtigmikser til en glatt pasta. Tilsett koriander, gurkemeie og rekepasta og kjør mikseren igjen. Bland inn litt av kokosfløten
Rekepastaen gir en bedre smak hvis den ristes før bruk. Pakk i så fall rekepastaen inn i aluminiumsfolie og ha den i en tørr wok. Stek den i 2 minutter på hver side. Oppbevares i en krukke på mørkt sted.
Fres de blandede krydderiene i stekepannen som ble brukt til løken i ca 5 minutter. Tilsett kokosfløte og tamarind. Bringes nesten til kokepunktet. Reduser varmen og la det småkoke under stadig omrøring i 5 minutter.
Tilsett 2 dl vann, reker og fiskesaus og la det koke i 3 minutter.
Plukk korianderblader av stilken og ha dette over retten før den serveres med ris.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse