Flere resulteter finnes under oppskriften
2 kg store reker
4 lime
4 chili
4 fedd hvitløk
1 dl olivenolje
1/2 potte frisk timian
1 kaffekopp salt
2 ts chilipulver
2 ss paprikapulver
Først lager vi chilisaltet. Ha saltet i en glovarm jernpanne. La det stå og bli svidd, til det får en grålig farge i ca 10 minutter. Rør litt underveis. Avkjøl saltet.
Skjær syltynne strimler av limeskall, slik at bare det grønne følger med. Hakk det fint og ha det i saltet sammen med chilipulver og paprikapulver.
Ha hvitløk, timian og olje i en blender og kjør det raskt sammen.
Press lime over rekene, slå oljen over og bland godt. Bruk helst to jernpanner/gryter og la dem bli glovarme. Stek rekene raskt i små porsjoner slik at alle blir skikkelig stekte, nesten svidde. Dryss på litt chilisalt. Server rekene umiddelbart i et stort og pent fat, eller i en langpanne.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse