Bruksanvisning
Pisk eggene i en bolle sammen med soyaoljen. Sikt melet i og rør det til en jevn, tykk røre. Tilsett vannet under omrøring. Sett røren kaldt.
Pill rekene og tre dem tett i tett på spydene slik at det blir to spyd til hver. Spar skallene, de lager du saus av.
Del paprikaen i to, fjern frøene og skjær den i biter på langs. Del løken i fire båter og plukk lagene pent fra hverandre. Tre grønnsakene på spyd.
Varm olje i en gryte. Stikk et av trespydene ned i oljen, den er varm nok når det bobler rundt pinnen. Dypp rekespyd og grønnsakspyd i røren og la dem få renne litt av seg. Friter dem ca 2 minutter, til de blir sprø og gylne, grønnsakspydene først.
Serveres straks med for eksempel kinesisk jasminrins og rekesaus, som du lager slik:
Rist sesamfrøene gylne i stekepanne. Bland alt det andre i en kjele og kok i 3-5 minutter, tilsett sesamfrøene til slutt.