Flere resulteter finnes under oppskriften
8 store, tynne skiver røkelaks
8 nykokte blåskjell
8 reker med skall
et par salatsorter
Rekemousse:
200 g reker uten skall
200 g hvit fiskefilet
2 dl kremfløte
salt
hvit pepper
saften av 1/2 sitron
2 gelatinplater
Dillsaus:
2 dl yoghurt naturell
2 dl seterrømme eller creme fraiche
salt
hvit pepper
2 ts dijonsennep
1 dl klippet dill
dill og bønnespirer til pynt
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann ca. 10 minutter. Hakk reker og skjær fisk i små biter. Kjør det sammen i en food processor til jevn masse.
Hell fløten i en tynn stråle under kjøring. Krydre og smak til. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den forsiktig over svak varme. Rør forsiktig inn farsen. Får stivne noe, før den fordeles på lakseskivene som rulles rundt.
Settes kaldt til servering.
Rør sammen ingrediensene til sausen og sett kaldt.
Like før servering vaskes, tørkes og rives salaten. Fordel den på fire middagstallerkener. Legg på laksehorn, reker og blåskjell. Fordel sausen, og pynt med dill og bønnespirer.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse