Flere resulteter finnes under oppskriften
4 porsjoner ris eller pasta
750 g rensede reker
1 ss smør
½ ss karri
1 ½ dl kremfløte
1 dl rømme
½ ts salt
noen dråper tabasco
1 ts tørr sherry eller konjakk
Sett i gang ris- eller pastakokingen før du lager sausen, ettersom den skal serveres straks. Kok etter oppskriften på pakken.
Smelt smøret i en stekepanne og fres karrien i det. Visp fløten lett og hell den i pannen. Legg i rekene og varm opp under omrøring. Rør inn rømmen og ta pannen av varmen like før det koker. Smak til med salt, tabasco og sherry eller konjakk.
Server omgående med kokt ris eller pasta.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse