Flere resulteter finnes under oppskriften
1 bunt vårløk
1 hvitløkfedd
300 g tomater
4 ss olivenolje
4 ss tørr hvitvin
salt
nykvernet svart pepper
400 g reker med skall
1 bunt dill
100 g fetaost
Forvarm stekeovnen til 225 C. Skyll og rens vårløken og skjær den i tynne ringer. Skrell og finhakk hvitløken. Dypp tomatene i kokende vann noen sekunder og flå dem. Skjær tomatkjøttet i terninger.
Varm oljen i en stekepanne. Fres vårløk og hvitløk på svak varme til den er myk. Tilsett tomater og vin og la det koke på middels varme i 5 minutter. Tilsett et par ss vann hvis sausen blir for tykk. Smak til med salt og pepper.
Rens rekene. Ta ut den mørke tarmen langs ryggen på store reker. Skyll og tørk dillen og hakk bladene. Bland reker og dill i sausen.
Ha rekeblandingen over i en ildfast form. Smuldre fetaosten og dryss den over rekene. La formen stå på midterste rille i ovnen i ca 10 minutter, eller til osten begynner å få farge. Server nybakt brød til.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse