Flere resulteter finnes under oppskriften
200 g sjampinjong
2 ss smør eller margarin
1 stor løk
4 tomater
1 bit sellerirot
1 pk opptint spettefilet, ca 400 g
smør eller margarin til fatet
2 dl fiskekraft
2 ss smør
2 ss hvetemel
salt
hvit pepper
paprika
tabasco
2 ss konjakk varmes opp
300 g rensede reker eller 600 g urensede
1/2 dl reven parmesan ost
Rens og skyll sjampinjong. La hermetiske renne av. Rist dem i smør til de får farge. Ta dem opp med en hullsleiv, hold dem varme.
Rens og hakk løk, la den småkoke i soppkraften. Flå tomatene, skjær disse og sellerien fint opp, rør det inn i løken.
Legg fisken i et smurt ildfast fat, dekk med folie og sett fatet i ovnen ved 200 C ca 15 minutter. Sil fiskekraften over i en kjele.
Tilsett fiskekraft, ca 2 dl. Lag en kule av smør og mel, jevn fiskekraften med denne. Smak til med krydder og 2 dråper tabasco.
Legg rekene rundt den stekte fisken i fatet, hell først over grønnsakrøren og soppen, dekk gratengen med sausen. Strø reven ost over. Sett fatet i ovnen ved 225 C i 10 minutter. Hell den varme konjakken over og tenn på ved servering.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse