Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g reker
1 dl olivenolje
4 hakkede hvitløkfedd
1/2 dl hakket persille
30-50 g smør i klatter
Rens rekene. La ca. 1 dl olje dekke bunnen av en lav ildfast form og legg i den hakkede hvitløken. Sett inn ovnen ved 225 C i ca 5-10 minutter eller til hvitløken er blitt svakt brun.
Legg i rekene og strø persille over. Fordel noen smørklatter utover og sett inn i ovnen igjen i 1-2 minutter, eller til smøret er smeltet og rekene er blitt varme.
Serveres straks med hvitt brytebrød til å dyppe i sausen. Retten kan friskes opp med noen salatblader.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse