Flere resulteter finnes under oppskriften
200 g reker
4 store poteter, ovnsbakte
1 ss smør eller margarin
2 ss fløte
salt
hvit pepper
hakket dill
2 ss revet ost
Rens rekene. Skjær av et lokk på potetene og ta innmaten ut med en skje. Mos det og bland det med smør, fløte og krydder. Tilsett rekene og dillen. Fyll blandingen tilbake i potetskallene.
Sett potetene i en form. Strø over ost og legg en smørklatt på hver potet. Gratiner i ovn ved 275 C i ca 5 minutter.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse