Flere resulteter finnes under oppskriften
300 g ferske reker
2 ss smør, margarin eller skalldyrsmør
4 ss hvetemel
3 dl fløtemelk og kraft (fiskebuljong)
1 ss tørr vermut eller tørr sherry
salt
hvit pepper
paprika
3-4 egg
Rens rekene. Smelt smør og ha i mel. Spe med væsken og la sausen koke 3-5 minutter. Smak sausen til og la den avkjøles litt. Bland i eggeplommene, én om gangen, og rør kraftig. Tilsett rekene og smak til.
Pisk eggehvitene stive og bland dem forsiktig i røren. Hell blandingen i en smurt form eller smurte porsjonsformer. Stekes i ovn ved 175 C i 40 min. (stor form) eller 20 min (porsjonsformer), eventuelt i vannbad.
Serveres straks med smør, hollandaise eller hollandsk smør.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse