Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg reker, rå
1 løk
1 ss hakket hvitløk
2 ts hakket ingefær
1 liten rød chili uten frø, skåret i skiver
3 ss vegetabilsk olje
60 g bambusskudd i skiver
2 ss thai, søt chilisaus
2 ss fiskesaus
3 ss vann
1 ts maismel
1 liten bunt basilikum
Skrell og rens rekene, men la haleskallet sitte på. Skjær et dypt snitt langs ryggen og fjern den sorte strengen. Press rekene flatt ut.
Skrell løken og skjær den i tynne skiver fra toppen, slik at det blir buede strimler.
Fres løk, hvitløk, ingefær og chili i olje til de er myke. Tilsett rekene og fres ytterligere til rekene skifter farge og begynner å krølle seg. Ha i bambusskudd og la de bli gjennomvarme.
Bland søt chilisaus, fiskesaus, vann og maismel og hell det i pannen. Rør om til det tykner.
Rør inn basilikumblader og server.
Flambert fisk- og skalldyrgrateng
Grillede kongereker med romescosaus
Grønne scampi med ingefær og hvitløk
Hakkede reker på svartbrød med dill
Kjempereker med linseragu og grillet chèvre
Marinerte reker med ertepuré og papadum
Reker med balsamicomarinerte grønnsaker
Reker med saus av gresskarkjerner
Reker og grønnsaker fritert med tempura
Rekesymfoni med sitron og dill
Røkte laksehorn med rekemousse