Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kylling i porsjonsstykker
1 ss olivenolje
1 dl hønsebuljong
1 syrlig eple skåret i 1 ½ cm terninger
1 boks vannkastanjer, 230 g
1 ss soya
½ dl finhakket persille
Saus:
1 dl ripsgelé
1 dl presset sitronsaft
1 ts finhakket frisk ingefær
½ ts sterk peppersaus eller 1 krm chilipepper
Varm opp oljen i en stekepanne og brun kyllingen på alle sider. Tilsett buljong og småkok under lokk til kyllingen er gjennomkokt, ca 20-25 minutter. Tilsett eple, vannkastanjer i skiver og soya mot slutten av koketiden. Stikk i et lår og se om kjøttsaften som pipler ut er klar, ikke blodig.
Lag sausen mens kyllingen stekes ferdig: Smelt geleen i en kasserolle over lav varme og spe med sitronsaften i flere omganger. Tilsett også ingefæren og chilisausen/chilipepperet. Smak på sausen og ha eventuelt i mer krydder. Kok sausen i 3-4 minutter.
Hell den sursøte sausen over stykkene og server kyllingen med et dryss av persille. Nykokt ris er godt til og en grønn salat.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus