Flere resulteter finnes under oppskriften
2 små kyllinger, oppskåret i 6-8 biter
1/2 mellomstor løk
3 hvitløksfedd
10 stk. ancho chili, tørkede
1 pasilla chili, tørket
8 ts sesamfrø
15 skåldede mandler
1 mellomstor kanelstang
3 hele nelliker
10 svarte pepperkorn
6 hvitløksfedd
1 ss oregano
1 ss sukker
2 skiver tørket brød, dagsgammelt
1 liter kyllingkraft
4 mellomstore tomater
3 ts olje
Tilberede kyllingen ved å fylle en liter vann i en panne, tilsett den halve løken, tre hvitløksfedd og salt. Når vannet koker tilsetter du kyllingen og lar det koke til kjøttet er mørt.
Molesaus: Vask chiliene med en fuktig klut og fjern frøene og membranen. Stek dem forsiktig - gjerne over åpen flamme - og legg dem i en gryte med varmt vann. La dem ligge i bløt i 20 minutter.
Stek tomatene og de uskrelte hvitløksfeddene over åpen flamme. Ha tre teskjeer olje på en stekepanne og stek de skåldede mandlene, sesamfrøene, oregano, svart pepperkorn, de hele nellikene og brødbiter til det blir gyllent. Sett til side.
I mellomtiden varmer du opp litt olje i en kasserolle. Bland chiliene med nok kaldt vann før du heller dem i kasserollen. La det steke i 8-10 minutter. Tilsett nøttene og krydderet.
Deretter blander du tomatene, løk og hvitløk sammen i nok vann og hell det i kasserollen. Bland så kanelstangen med litt vann. Sikt denne blandingen over molen. La alt dette småkoke til det tykner. Hell så i kyllingkraften og la det få et oppkok.
La det koke i 15 minutter. Ha i salt og sukker etter smak.
Tilsett kyllingen, la det småkoke i ytterligere 10 minutter og server med ris og tortilla.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus