Flere resulteter finnes under oppskriften
4 kyllinglår
1 kyllingbryst
80 g smør
2 eggeplommer
PANERING:
2 eggehviter
2 ss griljernmel
salt
pepper
TILBEHØR:
4 tertesnitter
4 ss smeltet smør
-
300 g erter
1 bunt persille
25 g smør
Fjern ben og sener fra kyllinglårene og bank kjøttet flatt med hånden. Bland smør med eggeplommene, krydre med salt og pepper og fordel blandingen midt i hver av de fire kyllingstykkene. Skjær fire tynne skiver kyllingbryst, bank dem ut med hånden, og legg dem over smøret og rull kjøttet sammen. Lås eventuelt med tannpirkere.
Pisk eggehvitene med litt salt, vend kyllingkotelettene i dette, deretter i griljernmel og så igjen i eggehviten. Legg dem deretter ned i varm olje, 180 C, og fritér i ca 10 minutter i alt. Vend litt på dem av og til.
Ta dem opp når de har fått fin gyllen farge, anbring dem på hver sin tertesnitt, hell smeltet smør over og server retten straks.
Vend ertene i smøret i 5 minutter. Frosne erter går direkte i gryten, men trenger dobbelt så lang tid. Bland dem med finhakket persille. Serveres sammen med kyllingkotelettene.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus