Flere resulteter finnes under oppskriften
1 gryteferdig høne, ca 1 1/2 kg
ca 2 liter vann
3-4 ts salt
1 løk
1 purre
1 gulrot
8 hele pepperkorn
2 hele nelliker
1 laurbærblad
noen persillestilker
4 dl hønsekraft
2 dl ris
persillepynt
Saus:
3 ss smør eller margarin
2 ts karri
3 ss hvetemel
5 dl hønsekraft
2 eggeplommer
1 dl fløte
2 ts silt sitronsaft
salt
svartpepper
Legg hønen i en gryte, hell på vann så det dekker, ikke bruk vid gryte, da blir kraften for tynn. Kok opp og skum godt.
Tilsett salt, rensede grønnsaker, krydder og persillestilker. Legg på lokk og la gryten småkoke ca 2 timer. Kjenn etter med gaffel om låret er mørt.
Kok opp 4 dl kraft fra hønsegryten i egen kasserolle ca 10 minutter før hønen er ferdigkokt. Legg i risen og la den trekke over svak varme i ca 18 minutter.
Fres smør og karri i tykkbunnet gryte. Strø over melet når smøret har fått farge og dufter sterkt av karri. Rør om.
Spe med silt hønsekraft. Visp eggeplommene sammen med fløten og tilsett dette. Sausen må nå ikke koke mer, men holdes varm i vannbad. Smak til med sitronsaft og eventuelt mer krydder.
Del hønen i store, pene biter og legg dem på serveringsfatet sammen med risen. Pynt med persille. Server gulrøtter eller andre kojte grønnsaker til.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus