Flere resulteter finnes under oppskriften
1 rå kylling/høne, eller 1 kg kyllingben/skrog
1 purre
1 gulrot
en liten bit sellerirot
1 løk
2 fedd hvitløk
4 nellikspiker
5 persillestilker uten blad
et par timiankvister
2 laurbærblad
6-8 pepperkorn
2 ts salt
Skyll kyllingen godt inni og utenpå. Legg den i en stor kjele og fyll på vann slik at det godt og vel dekker. Kok opp og la det koke i 5 minutter. Kast vannet og vask kjelebunnen for eventuelt grums.
Legg kyllingen tilbake, hell på nytt vann og kok opp. La det koke en liten stund mens du bruker en skje til å fjerne grums og skum på overflaten.
Skjær purren i grove biter, men spar et stort grønt blad. Skjær gulroten i grove biter. Del hvitløkfeddene i to, uskrelte. Del løken i to og stikk to nelliker godt inn i hver halvdel. Ha alt dette samt selleriroten og pepperkornene i kjelen.
Pakk persillestilker, timian og laurbær inn i purrebladet og knyt igjen med hyssing. Dette er den berømte bouquet garni, krydderkvasten, som skal i kjelen med alt det andre.
La kraften småkoke eller trekke på svak varme med lokket halvveis på i ca 2 timer.
Sil kraften ved å legge et kjøkkenhåndkle over en sil og så la kraften renne gjennom dette over i en oppbevaringsbolle. Vri håndkledet opp i rent vann først.
Kraften kan oppbevares i kjøleskapet noen dager før bruk, eller fryses ned i passe porsjoner til senere anvendelse.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus