Bruksanvisning
Krydre kyllingbrystene med salt og pepper og legg dem i en stekepanne sammen med olje eller smør og uskrelte hvitløksfedd. Tilsett skrelte mandelpoteter og brun alt sammen godt på alle sider.
Hvis det blir trangt i pannen, kan det gjøres i to omganger. Ha alt over i en langpanne og legg på noen kvister timian. Kok ut pannen med kraft og hvitvin, hell dette over og bak så kjøttet i ovnen ved 170 C i 10-15 minutter, til det er svakt rosa inni.
Ta ut kjøttet og la det hvile. Hvis potetene trenger litt mer tid, la dem få det. Hell kraften av når alt er ferdig og mørt. Pisk inn mykt smør og smak til med salt og pepper.
Finsnitt spisskålen mens kjøttet steker i ovnen. Smørdamp kål og sopp i tre minutter slik at kålen blir mør og smøret glaserer seg rundt soppen. Smak til med salt og pepper.
Anrett kål og sopp som en seng på hver tallerken, med skiver av kyllingbryst på toppen og hvitløk og stekte poteter rundt. Hell på sjyen til slutt og server.