Flere resulteter finnes under oppskriften
2 kyllinger, ca 1,5 kg 6 ss olje 1,5 dl tørr sherry eller risvin 1,5 liter vann 4 ss soyasaus 2 ss frisk revet ingefær eller ½ ts tørket malt 4 ss sesamolje 2 hvitløkfedd, pressede
Skyll kyllingen i kaldt vann og tørk den med kjøkkenpapir. Bland 2 ss soyasaus og 2 ss vin og pensle kyllingen med blandingen. Varm oljen i en stor stekepanne eller gryte og stek kyllingene pent brune på alle sider. Legg kyllingene over i en leirgryte (se tredje avsnitt) eller kasserolle og tilsett resten av ingrediensene. La dem så vidt småkoke til de er møre, ca 1 time. De er møre når låret lett løsner fra kroppen når du trekker i det. Snu kyllingene ofte i gryten og tilsett mer vann om nødvendig. Server dampede kinesiske melboller til (se egen oppskrift) eller kokt ris. Denne kyllingretten skal aller helst kokes i en kinesisk leirgryte. Det setter god smak, særlig om den er velbrukt. Den kalles også sandkrukke og er laget for å koke mat over ikke for varme glør. En römertopf kan også brukes, og husk å følge bruksanvisningen. La den ligge i vann 1 time før bruk, sett den inn i kald stekeovn og sett ovnen på 175 C. Beregn minst 2 timer og sjekk at kyllingen er helt mør. Låret løsner lett fra kroppen når du drar i det. Du trenger ikke snu dem hvis du bruker römertopf. Det sies at denne retten var favorittretten til Tang-dynastiets keiserinne Yang Kwei Fei, berømt for sin skjønnhet og sin sans for et glass eller tre. Tradisjonelt symboliserer en kinesisk kylling med hode, kokt i en leirgryte, fuglen Føniks og gjenfødelse.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus