Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g fersk eller dypfryst kyllinglever
1 liten løk
1 hvitløkfedd
2 ss margarin eller smør
1-2 ss vann
½ ts salt
1 krm pepper
1 ts støtt timian eller basilikum
75 g smør eller 1 ½ dl kremfløte
(ca 5 dl postei)
Halvtin fryst lever. Skyll fersk lever og tørk den med husholdningspapir. Skrell og hakk løk og eventuelt hvitløk. Skjær leveren i biter.
Brun fettet i en stekepanne. Legg i lever og løk, stek leveren på alle sider i 3-4 minutter. Spe med litt vann.
Bland posteien i mikser eller i food processor montert med stålkniv. Legg i den stekte leveren sammen med løk og sjy, salt og krydder. Legg enten i romtemperert smør og kjør maskinen et minutts tid til posteien er glatt. Eller spe med fløte i en fin stråle mens maskinen går. Posteien blir da luftig som en mousse.
Pakk posteien i en form eller bolle og sett den i kjøleskap. Den holder seg i 4-5 dager.
Server posteien som forrett med brød, små sylteagurker og grønn salat.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus