Flere resulteter finnes under oppskriften
1 høne
½ ts safran
2 ts salt pr liter vann
5 hele sorte pepperkorn
5 hele hvite pepperkorn
1 laurbærblad
1 løk
2 gulrøtter
SAUS:
1 ½ ss smør
2 ss hvetemel
3 dl hønsekraft
½ dl fløte
salt
hvit pepper
¼ ts safran
1 eggeplomme
-
500 g tomater
Legg hønen i en gryte og hell på så mye vann at det akkurat dekker. Kok opp, skum av og tilsett deretter sort og hvit pepper, laurbærblad, skrellet løk skåret i biter og rensede gulrøtter.
Støt safran sammen med 1 ts salt i en morter og ha dette i gryten. Smak til med salt. La hønen småkoke under lokk ca 2 timer. Det er tilstrekkelig til at hønen skal bli mør, hvis den ikke er for gammel.
Lag sausen ved å smelte smøret i en gryte. Rør i melet og spe med hønsekraft. Tilsett fløten. Smak sausen til med litt pepper. Støt safranen sammen med litt salt og ha dette i sausen, som så får koke noen minutter.
Rør i eggeplommen. Sausen må deretter ikke koke.
Del opp hønen og legg stykkene på et fat, eventuelt oppå rispilaffen, og hell sausen over.
Anrett tomatbåter omkring hønen og server retten straks.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus