Flere resulteter finnes under oppskriften
1 3/4 kg kylling eller høøne
1 1/2 l hønsebuljong
1 stor gul løk, delt i to
2 gulrøtter, én i skiver og én i terninger
1/4 sellerirot i biter
1 persillerot i biter
4 persillekvaster
1 ts rødvinseddik
2 ss olje
20 små sjampinjonghatter
1 stor purre
1 potet, skåret i terninger
2 ss smør
1 1/2 ss hvetemel
2 1/2 dl fløte
revet muskatnøtt
125 g grønne erter
1 ss melk
Paideig:
200 g hvetemel
1/4 ts salt
125 g smør
2 ss vann
(kyllingpai til 4-6 personer)
Legg kyllingen i en stor kjele og tilsett løk, skivet gulrot, selleri, persillerot, persillekvaster og hønsebuljong slik at det dekker kyllingen. Kok opp og skum godt av. Skru ned varmen og la det småkoke med lokket delvis på til kyllingen er mør, ca 50 minutter.
Ta den av varmen, rør inn eddiken og la kyllingen stå til avkjøling i buljongen ca 30 minutter.
Lag paideigen imens. Ha alle ingrediensene i en matprosessor og kjør til en fast deig. Legg deigen i en plastpose og sett kaldt en times tid før den kjevles ut.
Rens kyllingen for skinn og ben. Skjær den i pene stykker. Sil buljongen. Stek sjampinjongene pent brune i oljen og sett til side. Ha 3 1/2 dl buljong i en kjele og kok opp. Tilsett purre, gulrotterningene og poteter. Kok noen minutter. Sil fra kraften.
Smelt smøret i en kjele og tilsett melet og la det koke et par minutter under omrøring. Spe med kraften fra grønnsakene og la det koke 3 minutter før du tilsetter fløte. Smak til med muskat, salt og pepper. Bland inn kylling, grønnsaker, sjampinjong og erter.
Ha alt over i en ildfast form, ca 25 cm rund og 4-5 cm dyp. Kjevle ut deigen og dekke formen med deiglokket. Rifle kanten med en gaffel og lag noen små snitt i lokket. Pensle lokket med melk. Stek paien ved 200 C i ca 25 minutter, eller til den er gyllen.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus