Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ung høne
2 dl jordnøttolje
2 dl yoghurt
½ ts pepper
1 knivsodd ingefær
salt
evnt litt chilipepper
Gjør hønen gryteferdig. Tørk godt av den og gni den inn med krydder. Varm oljen opp i en stor jerngryte, tilsett yoghurt og salt, skru varmen opp og legg hønen oppi. Vend hønen noen minutter, skru varmen ned og stek hønen til den blir mør, 60-90 minutter, alt etter størrelse og kavlitet. Vend den av og til og øs med stekesjy. På den måten blir hønen gjennomstekt uten å bli brun utenpå. Den holder seg med andre ord jasmin-hvit derav navnet på retten.
Når hønen er ferdig, er nesten all sky fordampet. Hvis man ikke finner det for sterkt, kan man drysse litt chilipepper på kjøttet før det serveres.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus