Flere resulteter finnes under oppskriften
4 ss matolje
25 g hvetemel
50 g smør
1 stor løk, hakket
2 selleristilker, hakket
1 grønn paprika, renset, i terninger
2 hvitløkfedd, presset
200 g malt svinekjøtt
225 g kyllinglever i skiver
salt
malt svart pepper
tabasco
3 dl kyllingkraft
4 vårløk i biter
3 ss hakket persille
225 g kokt langornet ris
-
4 små kyllinger
2 laurbærblad delt i to
25 g smør
1 sitron
salt
malt svart pepper
Når risen her kalles dirty (skitten) er det ikke fordi den ikke er ren, men fordi jazz kalles dirty music. Og denne risen er jazzet skikkelig opp. Kyllingen skal være en poussin, en liten kylling.
Lag jevningen av mel og 2 ss av oljen i en liten, tykkbunnet kjele. La jevningen brune til den har fått kastanjefarge. Trekk kjelen av platen og sett den kjølig.
Varm resten av oljen med smøret i en stekepanne, og fres løk, selleri og paprika i ca 5 minutter.
Tilsett hvitløk og svinekjøtt, og stek i nye 5 minutter. Smuldre kjøttet med en gaffel mens det stekes.
Tilsett lever og la det frese i 2-3 minutter til den har endret farge. Krydre med salt, pepper og tabasco.
Rør i jevningen, og tilsett kraften litt etter litt. Når det koker opp, legger du på lokk og lar det putre i 30 minutter. Rør om av og til. Ta av lokket og la det koke ytterligere 15 minutter under stadig omrøring.
Sett stekeovnen på 200 C. Bland vårløk og persille i kjøttsausen, og rør det hele sammen med risen. Bland godt.
Fyll hver kylling med ½ laurbærblad og 1 ss ris. Gni inn kyllingen utvendig med smør, og krydre med salt og pepper.
Legg kyllingene på rist over en langpanne, press saften av sitronen over dem, og stek dem i 35-40 minutter. Øs over stekesaft to ganger mens de stekes.
Fyll resten av risen i en lav, ildfast form, dekk til, og sett den på nederste rille i ovnen de siste 15-20 minuttene av steketiden.
Server kyllingene på en seng av risblandingen og hell stekesaften over, etter at du har skummet godt vekk overflødig fett.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus