Flere resulteter finnes under oppskriften
1 stor kylling, 1000-1200 g
Marinade:
5 dl yoghurt naturell
1 ts malt ingefær
1 fedd finhakket hvitløk
1/2 ts gurkemeie
1 ts kanel
2 kardemommekjerner
2 stk finhakket grønn chili
2 ts spisskummen
2 kvister mynte
1 hakket tomat
Krydret kokevann:
1 l vann
1 ts salt
1 stk. hel kanel
2 kardemommekjerner
1 grønn chili
1 ts spisskummen
1 ts malt koriander
1 ts revet fersk ingefær
1 fedd hvitløk delt i to
Krydret ris:
3 dl basmatiris
2 kardemommekjerner
1 stk hel kanel
Tilbehør:
3 dl grønne linser
4-6 poteter
2 store løk i båter
3 hardkokte egg i båter
olje til steking
Del kyllingen i 8 biter. Lag marinaden og legg i kyllingbitene. La dem ligge i marinaden et par timer.
Legg bitene i krydret vann og la dem småkoke 30-40 minutter. Ta vare på marinaden. Fjern skinn og ben på kyllingen. Kok risen som anvist på pakken. Ha kardemommekjerner og kanel i kokevannet. Kok linsene.
Skrell potetene, skjær dem i båter og stek dem i olje. Kok eggene.
Hell litt olje i en gryte og ha i halvparten av risen, linsene, potetene og løken. Legg på kyllingbitene med resten av risen og linsene. Ha poteter, løk og eggebåter på toppen. Hell over marinaden. Kok opp og la retten småkoke til alt er gjennomvarmt.
Denne Sør-Afrikanske kyllinggryten smaker godt med yoghurt og en smakfull chutney som tilbehør.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus