Bruksanvisning
(ca 30 kyllingvinger)
Før du rasper ingefærroten så fjern det tykke skinnet med en kniv eller grønnsaksskreller. Rasp ingefærroten fint. Riv nok til at det blir 2 ss, og sett til side.
Skyll appelsinen og rasp skallet fint. Fjern kun det ytterste orange laget og ikke noe av det hvite. Riv nok til at det måler ½ ts, og sett til side.
Skjær hver kyllingvinge i to ved leddet. Plasser kyllingvingene i en langpanne. Tilsett 3,5 dl picante kryddersaus, honning, soyasaus, sennep, olje, ingefær og appelsinskallet i en liten bolle og bland godt. Hell over kyllingvingene.
Mariner, tildekket i kjøleskap minst 6 timer eller natten over.
Sett ovnen på 200 C. Hell av marinaden og spar den. Plasser kyllingvingene i enkle lag på foliekledd rullekakeform. Hell resten av marinaden jevnt over kyllingvingene.
Stek i 40-45 minutter til de er brune. Serveres varme med mer picantesaus. Pynt gjerne med persillegrener.