Flere resulteter finnes under oppskriften
150 g brunt sukker
1,2 dl hvit vineddik
1 sitronskive
1 kanelstang
450 g fersk fiken
Til kyllingen:
1/2 kopp halvtørr hvitvin
skall av 1 sitron
1,5 kg kylling, skåret i åtte stykker
50 g baconskiver, delt i småbiter
1 ss olivenolje
1/2 dl hønsebuljong
salt
malt svart pepper
grønn salat som tilbehør
Kok opp en halv kopp vann med sukker, vineddik, sitron og kanelstang. La det syde i 5 min. Tilsett fikenen, og la det syde i ytterligere 10 min. Trekk kjelen av platen, legg på lokk og la fikenblandingen stå over natten.
Sett stekeovnen på 180 C. Tørk fikenfrukten og legg dem i en bolle. Tilsett vin og sitronskall, og krydre kyllingkjøttet. Stek baconbitene i en stor, lav ildfast form til de er gylne. Ta biter opp med hullsleiv slik at fettet blir igjen. Tilsett olje, legg i kyllingstykkene og stek dem til de er gylne.
Hell væsken av fikenfruktene og ha vinblandingen over kyllingkjøttet. La det putre til væsken er kokt inn. Sett deretter retten inn i stekeovnen uten lokk i ca 20 minutter. Legg i fiken og slå over hønsebuljong. Dekk til og la formen stå i ytterligere 10 minutter. Kylling og fiken kan serveres med en grønn salat.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus