Flere resulteter finnes under oppskriften
20 små levende skjell, f.eks. venusskjell
250 g lange bønner, brekk- eller aspargesbønner, renset
175 g plommetomater, flådd og renset
salt
1 kylling, ca 1 3/4 kg, delt opp i 16 biter
250 g chorizo-pølser beregnet til matlaging
1 1/4 dl olivenolje
125 g friske erter (uten belger)
2 hvitløksfedd, finhakket
1 kvist frisk rosmarin
1,4 liter kyllingkraft
1/4 ts safran
500 g valencia- eller annen rundkornet ris
2 sitroner, hver delt i 4 som tilbehør
Rens skjellene. Skjær bønnene i 3 1/2 cm lange biter. Grobhakk tomatene. Pass på at saften ikke går til spille.
Strø salt over kyllingbitene. Skjær chorizopølsen i 2 1/2 cm tykke skiver.
Varm oljen i en vid og dyp panne, helst en paellera eller en annen panne med to håndtak. Godset i pannen bør ikke være for tykt. Ha kyllingbitene og chorizoen i pannen og stek i 5 minutter. Snu bitene med jevne mellomrom, inntil de er brune på alle sider.
Tilsett bønner, erter, hakkede tomater, hvitløk, rosmarin og kraft. Kok opp, ha deretter i safranen. Legg lokk på og la trekke i 10 minutter.
Tilsett ris, og ha i salt etter smak. Rør raskt alle ingrediensene sammen og kok opp igjen. Legg lokk på og la det trekke i ytterligere 10 minutter.
Ta av lokket og tilsett skjellene. Legg på lokket igjen og la det hele småkoke i ytterligere 10 minutter, til risen har absorbert all væsken.
Ta pannen av varmen, dekk til med et rent, tørt kjøkkenhåndkle og la det stå i 10 minutter før retten serveres med en kvart sitron pr. person.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus