Bruksanvisning
Gjør rapphønsene gryteferdige, krydre dem med salt og pepper både ut- og innvendig. Bind spekkskivene omkring og brun fuglene i halvparten av smøret i en tykkbunnet gryte.
Skrell eplene og fjern kjernehusene. Skjær dem i båter og surr dem gylne på svak varme i resten av smøret. Legg så eplebåtene i bunnen av en ildfast form og anbring fuglene oppå. Husk på å helle over blandingen av eplesaft og smør fra bruningen av eplebåtene.
Tilsett rømmen, legg på lokk og la retten surre i stekeovnen ved 160 C i ca 30 minutter. Tilsett deretter calvados og la retten surre videre til den er ferdig, ca 5 minutter til.
Hvis rapphønsene er tilstrekkelig store, kan man dele dem på langs etter at spekket er fjernet, og legge dem tilbake i formen og servere dem derfra. Hvis de er små må man beregne én pr person. Server pariserloff og bladsalat til.