Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kylling pent skåret i 8 biter, med lever
SAUS:
1 dl vann
1 glass god rødvin
½ dl olivenolje
25 g hvetemel
1 hakket løk
2 store skrelte og hakkete tomater
hakket persille
1 bouquet garni
150 g rå skinke i terninger
200 g oliven uten steiner
PICADA:
1 klype safran
salt
hvit pepper
50 g stekte og opphakkede mandler
50 g hasselnøtter, stekte og opphakete
en klype kanel
Ta en gryte, varm opp oljen, stek kylling og leverbitene. Ta dem ut.
I samme gryte steker du forsiktig løk og tomat, dryss med mel og stek til lys brun, som man heller vinen over. Kok lett opp, ha i vann, kyllingen, skinken, oliven, persille, bouquet garni. Salt og pepper.
Fra det øyeblikket den koker opp skal den småputre i 20 minutter.
I en morter knuser du mandlene og hasselnøttene til en fin deig. Ha i kanel, safran, salt og pepper. Ha i 1 ss varmt vann og rør.
5 minutter før kyllingen er ferdig tar man gryta fra platen og jevner sausen med picadaen. Denne skal så varmes forsiktig før servering.
Kyllingbitene legges på et lunkent fat, sausen helles over. Server med frityrstekte auberginer (se egen oppskrift) som legges rundt.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus