Bruksanvisning
Del fuglen i 8 serveringsstykker og brun disse jevnt rundt det hele. Etterstek ca 5 minutter over svak varme. Krydre med salt og pepper. Sil maisen, sett silevannet til side.
Legg den oppdelte fuglen i et smurt ildfast fat, med maiskornene mellom stykkene. Drypp litt av vannet fra maisen over.
Smelt smør og mel til sausen, spe med ca 2 1/2 dl av fløtemelken. Kok ca 5 minutter over svak varme, rør hele tiden.
Pisk eggeplommene med resten av melken, salte og pepre. Ta sausen av varmen og rør inn plommene. Pisk sausen et par tak og avkjøl den.
Stivpisk hvitene og vend dem inn i sausen, hell denne over kylling og mais. Dryss brødrasp over og legg på noen smørklatter. Gratiner retten ved 180 C i ca 50 minutter.
Server gjerne med kokt broccoli med smeltet smør og hakket egg.