Flere resulteter finnes under oppskriften
2 kyllinger, à ca 500 g eller 1 broiler ca 1 kg
2 ss smør eller margarin
1 fedd hvitløk
1 liten løk
1 1/2 dl hønsekraft (terning)
1 1/2 dl tørr hvitvin
salt
nymalt pepper
1 lite laurbærblad
2 ansjosfileter
1/2 ts oregano, knust
1 liten purre
200 g kantareller (boks) eller tilsvarende sopp
1 ss smør eller margarin
8 sorte oliven
hakket kruspersille
Del kyllingene i passe store stykker. Skyll dem og tørk dem godt. Brun kyllingstykkene i smør. Legg dem etterhvert over i en gryte.
Rens løk- og hvitløk, hakk den og fres den i stekesmøret ca 5 minutter. Spe med halvparten av hønsekraften og 1 dl av vinen. Kok inn til det halve over sterk varme. Tilsett resten av kraften samt vinen, kok sakte et par minutter under omrøring.
Dryss salt og pepper over kyllingstykkene, legg i laurbærbladet. Skyll og tørk ansjosfiletene, finhakk dem og legg dem i gryten samtidig med den silte stekeskyen.
Dekk gryten med et lokk, og la kyllingen putre over svak varme 30-40 minutter, eller til benene slipper kjøttet. Øs av og til over fuglen med sjyen. Tilsett knust oregano etter ca 20 minutter.
Rens purre og skjær den på skrå i mindre biter. Forvell den i lettsaltet vann. Sil den. Tilsett purren mot slutten av steketiden. Brun soppen i smør, tilsett den og utkjernede oliven når kjøttet er ferdig stekt. Dryss persille over.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus