Bruksanvisning
Løsne skinnet fra brystet og lårene med fingrene. Finn ønskebeinet, frigjør det og skjær det ut. Unngå å stikke hull på skinnet, det gjør det enklere å skjære opp kyllingen seinere.
Bland smøret og den knuste hvitløken godt i en liten bolle. Nytt noe av blandingen under bryst- og lårskinnet. Lukk åpningen i skinnet med en tannstikker. Krydre kyllingen over det hele med salt og svart pepper. Skjær toppen av de hele hvitløkene halvveis over, og pensle dem godt med smeltet smør eller olivenolje. Sett dem til side.
Plasser kyllingen i en stor stekeform eller i en liten langpanne, evt på en rist over pannen, og stek den i forvarmet ovn ved 220 C i 45 minutter. Legg den hele hvitløkene i pannen og senk temperaturen til 190 C. Stek videre i 30 minutter. Sjekk om kyllingen er ferdig ved å stikke i den tykkeste delen med et stekespidd. Saften som renner ut skal være klar og gyllen. Ser den fortsatt litt rosa ut, må kyllingen stekes litt lenger.
Når kyllingen er ferdig, legger du den på et stort serveringsfat. Legg de hele, stekte hvitløkene på fatet, og sett det inn i ovnen. Skru av varmen og la stekeovnsdøren stå på gløtt. Sett stekeformen/langpannen på platen på sterk varme og rør inn vinen mens du skraper opp alt bunnfallet som har satt seg fast i formen. Kok til blandingen har en sirupsaktig konsistens.
Server denne sausen sammen med den stekte kyllingen. De søte, myke, stekte hvitløkfeddene skal presses ut av det papiraktige skallet og spises sammen med kyllingen.